ICEing For Maruti Swift


Thread Starter #1
Joined
Apr 15, 2010
Messages
46
Likes
8
Location
Abu Dhabi
my friend owns a swift zxi, he is planning to upgrade his ice with a good quality head unit that fits perfectly to the oem headunit space. its should be gelled with the dashboard ( as the oem unit looks)

any sujjestions? he lives in thrissur, kerala. pls provide some contacts where he can do his installation & some proper damping.

mods, pls merge this if some similar post exists.
 

raj_5004

Honoured Member
Joined
Aug 24, 2009
Messages
5,890
Likes
1,142
Location
Dubai / Mumbai
rijish, any 2 Din head unit will fit in a swift's console. you dint tell us the budget & any specific features he is looking for like USB, touch screen, reverse camera or GPS facility & the likes.
 
Joined
Sep 16, 2009
Messages
1,571
Likes
30
Location
Chennai/Pondicherry
Rijish,what's your friend's total budget,choice of any particular brand and any specifications?
Get the details of your friend's requirements and the above mentioned details,which will help us provide you some assistance.
 
Joined
Oct 23, 2009
Messages
9,165
Likes
329
Location
Chennai
Yeah Rijish get us the above details and we may help your friend much easily! Everything depends on the budget!! If the budget is very tight then he can go for some brands like PIONEER or Sony!!
 
Thread Starter #5
Joined
Apr 15, 2010
Messages
46
Likes
8
Location
Abu Dhabi
budjet is not really a constraint. thanks for the info that any 2 din units would fit in. he will be getting a good headunit (preferably alpine). now what i need is some place to do installation and damping. any folks from kerala, pls help.
 
Joined
Jun 25, 2010
Messages
142
Likes
5
Location
Bangalore
Hi All,

raj_5004, surendar and cooldhaya

I have ALPINE CDA-W560E double-din, after fixing the component's, coaxial's, amp and sub, figured out that half the functions in the head unit (like Fader/ Balance/ Sub woofer out & in) did not work, supposedly because of the fact of one RCA out.

Technically, I am not able to balance the output between component's, coaxial's and Sub. Everything is under one control, volume reduction and increase.

When asked why this problem to the guy who helped me install this told me that, it is because the head unit has one RCA out and suggested a Head Unit change with 2 or 3 RCA outs.

Would like to know you views on the same.

Note: ALPINE CDA-W560E double-din: is the factory fitted Head Unit bundled with Honda City ZX Vtec.

Thanks

ALPINE CDA-W560E double-din - One RCA out
 
Joined
Nov 27, 2009
Messages
105
Likes
2
Location
Bombay
Hi All,

raj_5004, surendar and cooldhaya

I have ALPINE CDA-W560E double-din, after fixing the component's, coaxial's, amp and sub, figured out that half the functions in the head unit (like Fader/ Balance/ Sub woofer out & in) did not work, supposedly because of the fact of one RCA out.

Technically, I am not able to balance the output between component's, coaxial's and Sub. Everything is under one control, volume reduction and increase.

When asked why this problem to the guy who helped me install this told me that, it is because the head unit has one RCA out and suggested a Head Unit change with 2 or 3 RCA outs.

Would like to know you views on the same.

Note: ALPINE CDA-W560E double-din: is the factory fitted Head Unit bundled with Honda City ZX Vtec.

Thanks

ALPINE CDA-W560E double-din - One RCA out
The best thing find a 4-band Equilizer and your done :) + you will have the benifit of taking your Lows very deep.
 
Top Bottom